top of page

TUNNEVYÖHYKETERAPIA

Tunnevyöhyketerapia® on tunnetraumojen purkamiseen keskittyvä koko kehon vyöhyketerapia. 

Keskeisessä asemassa on kehon elämänkaareen perustuva tunnemuisti, joka noudattaa 18 vuoden rytmiä. Keho on tunteiden ja elämänkaaren heijastuma ja sen muistia avaamalla kehittyy ihmisen identiteetti elämänkaarivaiheittain. 

Tunnevyöhyketerapia® on reaaliterapiaa. Siinä ei tehdä tulkintoja, vaan mahdollistetaan ihmiselle täysin itseohjautuvasti tapahtuva itseymmärrys ja itsetuntemus, mikä syntyy kehon tunne- ja elämänkaarimuistia vähitellen avaamalla ja jatkuu sen jälkeen ihmisen itsenäisenä tunne- ja identiteettipeilauksena. Traumaattisten tapahtumien tiedostaminen vapauttaa niistä ja ohjaa ihmistä löytämään aidon itsensä. 

Suositeltava hoitoaika 90-120 min.

KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA

Koko kehon vyöhyketerapia (moderni vyöhyketerapia) on kehoa avaava ja tasapainottava hoitomuoto. Koko kehon vyöhyketerapia on erityisen sopiva sinulle, joka et ainakaan juuri nyt koe tarvetta syvemmälle tunneprosessoinnille. 

Kuten tunnevyöhyketerapiassakin käytetään tässäkin kehohoidossa apuna elinheijasteita, vyöhykeratahierontaa ja polaarista painantaa. Hoidossa voidaan myös käyttää apuna magneetteja, jotka jatkavat avaavaa vaikutusta hoidon jälkeenkin. 

Koko kehon vyöhyketerapiassa käytettävä vyöhykeratahieronta on äärimmäisen rentouttavaa, ja sopiikin siksi erityisesti unettomuudesta ja stressistä kärsiville. Fyysinen hoito on keskiössä, mutta koska ihminen on kokonaisvaltainen olio ei hoidon aikana tai sen jälkeen esiin nousevia tunteita ja unia pidä säikähtää.

Suositeltava hoitoaika 45-90 min. 

VYÖHYKETERAPIA VAUVOILLE JA LAPSILLE

Vyöhyketerapeuttista hierontaa käytetään vauvoille ja lapsille mm. itkuisuuden, vatsakipujen, ummetuksen,  koliikkioireiden ja uniongelmien hoitamiseen. Hoito toteutetaan lapsen ehdoilla, se on lempeää, eikä sen kuulu tuottaa lapselle kipua. Vyöhyketerapia on turvallinen, lempeä ja luonnonmukainen hoito pienen lapsen vaivoihin. Hoitotuloksia voidaan saada hyvinkin nopeasti ja vaikutus on selvä: lapsi rentoutuu, unen laatu paranee ja vatsavaivat vähenevät.

Suositeltava hoitoaika vauvoille on 30 min, lapsille iästä riippuen 30-60 min. Ensimmäisellä kerralla hoitoa edeltää noin 10 min kestävä vanhemman haastattelu. Akuuteissa vaivoissa vauvoille suositeltava hoitomäärä on 3-6 hoitokertaa noin 5 päivän välein. Vauvan voi tuoda vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan heti synnytyksen jälkeen esimerkiksi ennaltaehkäisemään vatsaongelmia. Tuodessasi vauvasi vyöhyketerapiaan saat mukaasi kotihoito-ohjeet, jotta voit lievittää vauvasi vaivoja myös kotona. 

bottom of page