top of page

EFT Tapping
menetelmä

Tervetuloa kokeilemaan EFT Tapping menetelmää! Tältä sivulta löydät ohjeita EFT-menetelmän perusprosessiin. Menetelmää voi käyttää mihin tahansa tunne- tai kiputilaan, mutta tässä opetusmateriaalissa keskityn stressiin. EFT sopii itsehoidolliseksi menetelmäksi, jonka avulla voit hoitaa ja rauhoittaa itseäsi missä ja milloin tahansa. Antoisaa läsnäoloa kehon ja tunteittesi parissa! 

 

Huomaathan kuitenkin, että mikäli sinulla on vakavia psyykkisiä sairauksia, kuten psykoositaipumus tai dissosiaatio-oireita, keskustele EFT naputtelun käytöstä psykiatrisi tai psykoterapeuttisi kanssa. Tällöin voi olla parasta, että toteutat EFT naputtelun osana psykoterapiaa. 

EFT lyhyesti

  • Tutkittu tunteiden vapauttamis- ja stressinpurkumenetelmä.

  • Menetelmä yhdistää keho- ja tunnetietoisuutta.

  • Tavoitteena menetelmässä on tunteen ja/tai kiputilan kohtaaminen, hyväksyntä ja purkaminen.

  • Kehon akupisteiden naputtelu sormenpäillä rauhoittaa hermostoa.

EFT naputtelupisteet.png

EFT-prosessin käynnistäminen

  1. Varmista, että ympäristö on sinulle turvallinen.

  2. Istu tuolilla selkä ojennettuna.

  3. Pysähdy huomioimaan kehosi. Millainen päivä sinulla on ollut? Tunnistatko stressin kehossasi tai mielessäsi? 

  4. Huomioi hengityksesi. Mitä ikinä stressin merkkejä huomaat kehossasi, sinun ei tarvitse tehdä niille mitään. Hyväksy olotilasi juuri sellaisena kuin se on. 

  5. Hengitä syvään pari kertaa. Missä kohtaa kehoasi tunnet stressin? Entä mitä tunteita tai ajatuksia stressiisi liittyy? Esimerkiksi ajanpuutetta, pelkoa epäonnistumisesta tai riittämättömyyden tunnetta? Voit myös pohtia onko stressin tuntemuksella sinulle viesti? Mikäli tässä vaiheessa huomaatkin jonkin toisen tunnetilan nousevan esiin. Voit myös siirtyä pohtimaan sitä

  6. Seuraavaksi pysähdy pohtimaan kuinka voimakas stressin tuntemuksesi on asteikolla 0-10 juuri nyt? 0 tarkoittaen, että ei ole stressaavaa tunnetta ollenkaan ja 10 tarkoittaen, että tunne on erittäin voimakas. Muistathan, että kyse on sinun tunnetilastasi, joten käytä omaa sisäistä asteikkoa mittarina, äläkä vertaa itseäsi muihin.

EFT_tapping_karatepiste_edited.jpg

EFT-menetelmässä käytetyt naputtelupisteet

Ennen naputtelukierroksen aloitusta, suosittelen katsomaan oheiselta videolta EFT-naputtelupisteet. 

EFT-menetelmä ja naputtelupisteet.jpg

Stressin purku EFT-menetelmällä

Alla olevan videon avulla voit harjoitella itsenäisesti EFT-menetelmää. Huomaathan, että hyväksyntälause voi vaihdella ja saat tehdä siitä itsellesi sopivan.

EFT-menetelmä ja stressin purku.jpg
bottom of page