Tältä sivulta löydät valikoiman kysymyksiä tunnevyöhyketerapiasta, joita asiakkailla useimmiten on sekä vastaukset niihin.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kenelle vyöhyketerapia sopii?


Vyöhyketerapia sopii kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Naiset tulevat hoitoihin kun haluavat edistää raskaaksi tulemista, raskaana olevat tulevat vyöhyketerapiaan avustaakseen synnytyksen luonnollista käynnistystä, vanhemmat tuovat vauvan hoitoon saadakseen apua pienen ihmisen vaivoihin. Myöhemmin nämä samat ihmiset voivat tulla vyöhyketerapiaan saadakseen apua kehollisiin vaivoihin, nauttiakseen rentouttavasta hetkestä, tai ehkäpä saadakseen tunnevyöhyketerapiasta apua elämän kriisitilanteissa. Vyöhyketerapiasta voi siis olla sinulle apua koko elämänkaaren ajan.
Kenelle vyöhyketerapia ei sovi?


Vyöhyketerapialla on aktivoiva vaikutus, jossa keho pyrkii löytämään luonnollisen tasapainonsa, ja sen vuoksi on joitakin elämäntilanteita, jolloin hoitomuoto ei ole sinulle sopiva. Erityisesti jos hoitomuoto on sinulle uusi tulee hoidon suhteen olla varovainen näissä tilanteissa. Tällaisia esteitä eli kontraindikaatioita ovat esimerkiksi elinsiirrot, vieraat esineet kehossa, kuume ja vakavat tulehdustilat kehossa, juuri tehdyt suuret leikkaukset, syöpä (hoitojen päättymisestä tulee olla n 3 kk) ja voimakkaat mielenterveysongelmat. Vaikka raskaus onkin luonnollinen ja ihana asia, niin raskauden ensimmäisenä kolmanneksena hoitoa ei suositella mikäli et ole aiemmin käynyt hoidoissa. Alkoholin ja muiden päihteiden vaikutuksen alaisena hoitoa ei tehdä. Koulutettuna vyöhyketerapeuttina tunnistan tilanteet, joilloin hoitomuoto ei ole sinulle sopiva. Mikäli sinua askarruttaa voitko tulla vyöhyketerapiaan, ole yhteydessä, niin keskustellaan asiasta.
Haluaisin ostaa lahjakortin, kuinka minun tulee toimia?


Hienoa, että haluat ilahduttaa lähimmäistäsi aineettomalla ja ympäristöystävällisellä lahjalla! Mikäli haluat ostaa lahjakortin Keho- ja tunneterapia Emotiukseen ota yhteyttä. Voit poiketa hoitohuoneella molemmille sopivaan aikaan ja saada painetun lahjakortin, tällöin maksutapoina käyvät käteinen, debit- ja credit-kortti. Vaihtoehtoisesti voit saada minulta laskun ja laskun maksettuasi lähetän sinulle sähköpostitse tulostettavan PDF-lahjakortin.
Mitä maksutapoja minulla on?


Keho- ja tunneterapia Emotiuksessa maksutapoina käyvät käteinen, debit- ja credit-kortti, saamasi lahjakortti sekä vakio- ja yritysasiakkaille lasku.
Pääsenkö hoitohuoneelle helposti lastenvaunujen kanssa? Entä esteettömyys?


Hoitohuone on katutasossa, joten pääset hoitohuoneella vaivatta vaunujen kanssa. Voimme lukita lastenvaunut tilan ulkopuolelle tai nostaa ne sisälle. Tila on toiminut mainiosti kaikille vauva-asiakkaille vaipanvaihtoineen ja imetyksineen. Hoitohuoneen eteisessä on yksi porrasaskelma, joten siten tila ei ole esteeetön pyörätuolia ajatellen.
Kuinka monta hoitokertaa minun tulee ottaa ja kuinka usein?


Tähän ei valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Tarvittavien hoitokertojen määrä riippuu todella paljon ongelmasta, johon haetaan apua. Lisäksi ongelman/vaivan kesto ja oletko halukas tai tottunut tekemään tunnetyöskentelyä vaikuttavat omaan paranemisprosessiisi. Vauvat: Akuuteissa vaivoissa vauvoille suositeltava hoitomäärä on 3-6 hoitokertaa noin 5 päivän välein. Mitä suurempi vaiva, esim ilmavaivat vs refluksi, niin sitä enemmän hoitokertoja vaaditaan. Aikuiset: Vuosikausia jatkunut vaiva vaatii useamman hoitokerran. Voit saada helpotusta vaivoihin jo muutaman hoitokerran jälkeen, mutta jotta pääset vaivoista kokonaan eroon on se pidempi prosessi. Ihminen on ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuus, joten siksi parhaimmat hoitotulokset saadaan tunnevyöhyketerapialla. Yleisin hoitoväli on 4 viikkoa. Monet asiakkaista käyvät ensin tiheämmin ja sitten harvemmin. Vyöhyketerapiassa käynti voi olla myös osa oman hyvinvointisi vaalimista, jossa käynnin avulla suot itsellesi hetken rauhoittumiseen tai ehkä tunteiden käsittelyyn. Lempeys ja armollisuus itseä kohtaan ovat hoitomuodossa keskiössä, joten tärkeintä on, että käyt vyöhyketerapiassa sinulle sopivin aikavälein. Meillä kaikila on erilaiset mahdollisuudet jo taloudellisesta tilanteesta johtuen, ja niitä tulee kunnioittaa.
Mitä Tunnevyöhyketerapia ® on?


Kuten täydentävissä hoitomuodoissa yleensäkin, niin myös Tunnevyöhyketerapiassa ® ihminen ajatellaan kokonaisuutena. Fysiologisiin toimintoihin vaikuttaa vahvasti tunteet, mieli ja oma perimä. Usein vaivojen takana on muutakin kuin mitä lääketieteelliset tutkimukset osoittavat. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä onkin, että mitä tapahtui ennen sairastumistasi? Tunnevyöhyketerapia ® (aiemmin käytetty termiä psykologinen vyöhyketerapia) on keho- ja tunneterapiaa. Se pohjautuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan kaikki elämän tapahtumat jäävät kehon tunnemuistiin. Siksi hoitomuodossa käytetään apuna elämänkaarihaastattelua. Keskustelun ja kehohoitojen avulla saat oivalluksia omasta tunne-elämästäsi ja näin tunnelukot avautuvat. Kun sairauden taustalla on tunnesyy, voi oivallusten myötä sairaus kroonisuusasteesta riippuen helpottaa ja jopa parantua. Mikäli varaat ajan Tunnevyöhyketerapiaan ® koko kehon hoidon sijasta, kuuluu hoitoon haastattelu/keskustelu ja kehohoito. On myös luontevaa, että keskustelu tilanteestasi kehohoidon aikana jatkuu. Tunnevyöhyketerapia on sinulle sopiva hoitomuoto mm. mikäli sinulla on selittämättömiä fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja tai mikäli sinulla on tunne, ettei oikein tiedä kenen elämää elät. Ehkä koet ahdistuneisuutta, masennusta tai levottomuutta. Mikäli et ole varma onko hoitomuoto sinulle sopiva, niin voit ottaa yhteyttä. Voit myös varata ensimmäisellä kerralla esimerkiksi tunnin ajan koko kehon vyöhyketerapiaan. Tuon tunnin aikana voimme keskustella jatkosta ja siitä, että minkälaista hoitoa kaipaat. Lisää tietoa Tunnevyöhyketerapiasta voit löytää kohdasta hoitomuodot.
Mitä ovat täydentävät hoitomuodot?


Täydentäviä hoitomuotoja kutsutaan myös termein vaihtoehtohoidot, luontaishoidot, perinnehoidot ja joskus jopa harhaanjohtavalla termillä uskomushoidot. Englanniksi hoidoista käytetään termiä Complementary and Alternative Medicine eli CAM-hoidot. Termi täydentävä hoitomuoto kuvaa ainakin vyöhyketerapiaa parhaiten, sillä vyöhyketerapian ei ole tarkoitus poissulkea muita hoitomuotoja kuten esimerkiksi koululääketiedettä. Täydentävien hoitomuotojen kysyntä on korkeaa kaikkialla, kun ihmiset haluavat hoitomuotoja, joissa hänet nähdään tunteiden, mielen ja kehon kokonaisuutena, sekä ennen kaikkea yksilönä. CAM-hoitoihin kuuluu laaja kirjo hoitomuotoja, kuten esimerkiksi hieronta, kiropraktiikka, akupunktio, jäsenkorjaus, äänihoidot, taideterapiat, meditaatio, energiahoidot ja vyöhyketerapia. Maailman terveysjärjestö WHO kannattavaa täydentävien hoitomuotojen käyttöä ja 2014-2023 strategian tavoite on hyvin yksiselitteinen: ”aims to support Member States in developing proactive policies and implementing action plans that will strengthen the role traditional medicine plays in keeping populations healthy”. Eli WHO kehoittaa lisäämään täydentävien hoitomuotojen käyttöä ja parantamaan saatavuutta. Kaiken kaikkiaan Euroopassa suhtaudutaan CAM-hoitoihin hyvin myönteisesti, ja joissakin Euroopan maissa täydentävät hoidot ovat jopa mukana sairausvakuutusjärjestelmissä, lisäksi joillakin yliopistoilla on täydentäviä hoitoja mukana opetustarjonnassa.
Minua kiinnostaa vyöhyketerapia, mutta en tiedä varaisinko nettiajanvarauksestasi ajan Tunnevyöhyketerapiaan vai Vyöhyketerapiaan?


Loistavaa, että haluat panostaa omaan hyvinvointiisi! Jos haet rentoutusta tai tunteiden käsittely hoidon yhteydessä ei ainakaan tällä hetkellä ole sinun juttusi, niin tällöin varaa aika Vyöhyketerapiaan. Valittavanasi on 30, 60 tai 90 min, mitä pidempi aika sitä taivaallisemman olotilan saat. Jos taas Tunnevyöhyketerapia kiinnostaa, mutta jokin asia askarruttaa mieltäsi, voit ottaa minuun yhteyttä tai valita esimerkiksi ajan (60 tai 90 min) Vyöhyketerapiaan. Tällöin voimme hoidon yhteydessä keskustella Tunnevyöhyketerapiasta ja voit aloittaa tunnetaakkasi purkamisen.